logo

DEZINFECTANTE

Eliminarea microorganismelor daunatoare, bacterii, virusuri, alge, ciuperci, protozoare şi ciuperci se face cu dezinfectante non-toxice si în condiţii de siguranta.Produsele folosite de noi in acest scop prezinta un spectru larg de actiune,neutalizand rapid principalii agenti patogeni,avand actiune virucida, fungicida, sporicida. Alegerea agentilor speciali de dezinfectare depinde de examenele de laborator preliminare,particularitatile obiectelor si de alti factori care influenteaza in mod direct rezultatul final.
Solutile dezinfectante

Alcoolul medicinal (spirtul) este recunoscut pentru efectele sale antibacteriene putandu se folosi pentru a sterge suprafete din metal si plastic, cu mare atentie la finisaje pentru a nu le afecta.
Cloramina este un dezinfectant medical, insa poate fi utilizata cu succes si in locuinta, respectand indicatiile de pe prospectul de utilizare. Este compatibila cu majoritatea suprafetelor, putand fi folosita atat pentru curatarea baii si a podelelor, cat si pentru clatirea veselei si a accesoriilor personale.


clorul Clorul si solutiile pe baza de clor pot fi folosite pentru dezinfectarea obiectelor sanitare, a apei,etc.

Exista o serie de plante ale caror uleiuri esentiale au efect dezinfectant demonstrat in timp: arborele de ceai, eucaliptul, lavanda si pinul.

Oricare dintre aceste uleiuri, amestecate cu apa distilata vor realiza o solutie dezinfectanta excelenta pentru intreaga locuinta.