‏‏‎ ‎

Legislatia nationala in vigoare stipuleaza in mod clar obligativitatea efectuarii periodice a tratamentelor de deratizare si dezinsectie, precum si cuantumul amenzilor aplicate in cazul neefectuarii acestora. Click aici pentru detalii.

‏‏‎ ‎

‎‎

‏‏‎Furnicile nu dorm niciodata, ASA cum dormim noi, oamenii. Ele au o perioada de odihna, un fel de hibernare temporara, in timpul careia isi scad temperatura corpului is isi reduc rata metabolismului pentru a reduce consumul de energie. Dintre toate vietuitoarele furnica are poate cel mai mare creier in proportie cu corpul sau

‎‏‏‎

Unele specii de lăcuste şi greieri au urechile pe …picioarele din faţă. Cele două insecte sunt foarte asemănătoare, fiind de mai multe ori confundate. Studiile ştiinţifice estimează că în acest moment există peste 11.000 de specii de lăcuste şi aproape 900 de specii de greiere.

Unele specii de viespe sunt specializate în capturarea unor insecte prădătoare precum călugăriţele sau tarantulele.
Muştele pot gusta mâncarea cu ajutorul picioarelor, dotate cu papile gustative.

‏‏‎Doar trei trei specii de animale pornesc la luptă în grup: oamenii, furnicile şi ciorile.

‎‏‏‎

Ţânţarii au omorât mai mulţi oameni decât toate războaiele din istorie. . Larvele unor specii de musculiţe pot supravieţui timp de trei zile în nitrogen lichid. Temperatura nitrogenului lichid este de – 196 de grade Celsius.