Insecticide

Insecticide

Insecticide

Insecticidele variază foarte mult, in functie de toxicitate putand fi acute sau cronice, persistenţa de acţiune precum si a formulelor active pe care le contin si care le diferentiaza.
Formulele sunt caracterizate de o anumită cantitate de substanţă activă şi un anumit procent de diluanţi, emulgatori, vectori mecanici sau alte substanţe. Substanţa activă determina caracteristicile si eficacitatea produsului intre produsii anorganici si cei organici.. Emulgatorii sunt utilizati pentru a facilita diluarea formulei in cantitatea de apă necesară pentru utilizarea sa în domeniu,iar diluantii sunt folositi pentru a reduce concentraţia produsului în doze uşor de manipulat şi pentru o utilizare mai sigură.
Emulgatorii concentrati

Pentru obtinerea unui produs omogen, produsul chimic se amesteca cu apa si cu emulgatori. Atunci când un concentrat emulsionabil, se adaugă în apă se dispersează rapid dând naştere la o emulsie laptoasa.Aceasta rămâne stabila pentru câteva ore fără a fi nevoie de amestecare mecanică.

Concentratele solubile

Similar cu emulsiile, concentratele solubile pot fi diluate în apă fără a se folosi alte produse intermediare, rezultand un amestec limpede fara aspect laptos.

Pulberi solubile

Pulberile solubile sunt amestecuri de trei componente: ingredientul activ, pulberea şi un agent de umectare.
Pulberea este, în general, formată din talc, caolin, diatomit, pirofilit sau silicati sintetici.Este un ingredient activ care se impregneaza în mod direct. Agentul de umezire este un agent tensioactiv care are capacitatea de a reduce tensiunea superficială a lichidelor asigurand umectare unitară şi completă a pulberii, aceasta din urmă dizolvandu se complet.

Produsele chimice utilizate, naturale sau sintetice, sunt aprobate de Ministerul Sanatatii si sunt identificate prin nume şi număr de identificare, care indică compoziţia precisă. Eticheta include, pe langa nume, un text care arată modul de utilizare, avertismente şi dozare.

Dezinfectie
Dezinfectie

Oferim tratamente profesionale de dezinfectie, prevenind formarea de tulpini biologice rezistente si mentinand un nivel scazut de incarcatura...

Deratizare
Deratizare

Furnizam tratamente profesionale pentru controlul rozătoarelor pentru a proteja casa si industria de atacul şoarecilor, şobolanilor şi a altor...