Tehnici de dezinsectie

Tehnici de dezinsectie

Dezinsectie

Dezinsectia poate fi facuta in scop profilactic, prevenindu se astfel inmultirea si raspandirea insectelor daunatoare sau poate fi facuta in scop curative, avand ca rezultat indepartarea si distrugerea definitiva a acestora.Metodele folosite sunt diferite:in dezinsectia chimica se folosesc insecticide de ingestie si contact sub forma de pulberi, solutii, aerosoli calzi, aerosoli reci, fumigatii etc. pentru combaterea insectelor adulte si a larvelor, iar in dezinsectia ecologica se folosesc capcane cu suport adeziv pe care insectele raman imobilizate.
Dezinsectia la exterior se efectueaza cu ajutorul generatoarelor de aerosoli, atunci cand conditiile meteorologice sunt favorabile respectiv,fara vant,precipitatii,iar temperaturile sunt mai mari de 15 grade Celsius.De preferat,se executa dimineata sau seara,acestea fiind perioadele de activitate maxima a insectelor.Dezinsectia la interior se efectueaza prin pulverizare sau in locurile unde aceasta metoda nu se preteaza,insecticidul aplicat are forma de gel.Alegerea insecticidelor se realizeaza diferentiat,in functie de formula utilizata, zona de tratat, gradul de infestare,precum si de daunatorii vizati.
Dezinsectia impotriva mustelor si tantarilor

Metodele moderne impotriva mustelor si tantarilor se bazeaza pe executarea interventiilor impotriva stadiilor larvare,deoarece permit folosirea unor cantitati mici de insecticide specifice si se caracterizeaza printr un un impact mult mai redus asupra mediului decat cel impotriva tantarilor adulti. Formulele cele mai frecvente sunt reprezentate de lichide concentrate care urmează să fie diluate în apă înainte de a fi distribuite pe focarele de dezvoltare larvară.

Dezinsectia impotriva plosnitelor si a gandacilor de bucatarie

Orice intervenţie va fi precedată de o inspecţie a spaţiilor în care trebuie să se ia măsuri pentru a asigura lipsa alimentelor sau a felurilor de mâncare expuse .Dezinsectia impotriva gandacilor se poate efectua prin mai multe metode.Una din el ea ar fi tratarea produselor de tranzit probabile care persista o perioada extinsa de timp.

În acest caz, insecta este otrăvită pe suprafetele tratate. Aceasta este o formă de lupta traditionala În cazul în care infestarea se datorează Blatta Orientalis tratamentul ar trebui să fie completat cu punerea în aplicare a insecticidului,in canalele de scurgere, canalizare canalizare şi in alte accesorii ale clădirii. Insecticidele , obţinute prin tehnica de microincapsulare au, de obicei, un nivel ridicat de acţiune reziduală in timp.

O alta metoda ar fi aceea de a trata ,cu echipament adecvat,toate crapaturile(fisuri,crevasa,interstitii),despre care se crede ca reprezinta adapost pentru gandaci.Metoda necesita o vasta experienta in localizarea locurilor posibile de refugiu.In acest caz sunt adesea folosite biocidele.

Cea de a treia metoda consta in aplicarea unui insecticid persistent,activ pentru ingestie, pe o momeala, care consta in alimente.Este o metoda des utilizata in cazul unui grad de infestare ridicat datorita existentei pe piata a unor insecticide caracterizate printr o stabilitate mare in timp care necesita o cantitate mica de substanta.Folosirea insecticidelor pe baza de gel sunt eficace in control gandacilor Blattella germanica.

Dezinsectia impotriva acarienilor

Protejeaza industria cu tratamentele noastre profesionale impotriva daunatorilor şi uita pentru totdeauna problema de buruieni! SC ADIOMUSTE SRL ofera campanii de planificare atentă pentru a controla şi pentru a izola speciile de noxe prin furnizarea de servicii profesionale pentru instalaţiile industriale , fabrici si depozite . De asemenea tehnicieni calificaţi sunt prezenţi pentru orice problema, fara nici un cost suplimentar. A se vedea, de asemenea noastre speciale servicii pentru industria textila si magazine de îmbrăcăminte , încălţăminte şi marochinărie

Dezinsectia impotriva acarienilor

Tratamentele pot fi efectuate pe suprafeţele care au găzduit alimente. Insecticidele pe bază de piretroide sunt eficiente, dar acţiunea lor este de scurtă durată, prin urmare, poate ajuta la reducerea populaţiei cu acarieni, dar nu poate preveni dezvoltarea, în special, în cazul în care condiţiile de dezvoltare persista.In aceste conditii se folosesc produse insecticide dotate cu actiuni acaride.

Dezinsectia impotriva furnicilor

Dezinsectia împotriva furnicilor necesită un tratament sistematic. Recunoaşterea speciei este importanta pentru a obţine informaţii despre comportamentul şi localizarea probabila a cuiburilor, preferinţele alimentare (pentru alegerile de momeli pe baza de zahăr,miere sau pe bază de proteine).In functie de aceste date, se poate interveni folosindu se momeli bazate pe regulatori de crestere.

Dezinsectia impotriva puricilor

Controlul combaterii puricilor se bazeaza pe anumite actiuni care trebuiesc urmate,respectiv identificarea speciei si detinerea cunostintelor privind biologia si comportamentul acestora.In cele mai multe cazuri,infestarea este prezenta in stadiul de oua,larve si pupe,puricii adulti fiind vizibili intr un mic procent.Dupa curatarea mediului favorabil dezvoltarii acestora,pentru a obtine un control durabil ,se aplica un insecticid regulator de crestere care are o persistenta ridicata si care previne dezvoltarea larvelor in purici adulti,chiar si dupa cateva luni de la interventie.

Dezinsectia impotriva viespilor si albinelor

Lupta impotriva viespilor se concentreaza ,in principal,pe eliminarea cuiburilor , mai ales a celor amplasate in punctele care reprezintă un pericol pentru persoanele care locuiesc sau lucrează în clădiri sau în apropierea acestora.
Eliminarea fagurelui trebuie să fie întotdeauna efectuata în deplină conformitate cu toate standardele de siguranţă cu referire, in special,la utilizarea echipamentului individual de protecţie.Indepartarea rapida de viespi si albine poate fi obţinuta prin utilizarea produselor făcute pe bază de piretroide care datorita solventilor speciali pot bloca zborul acestora,facandu le inofensive,dupa care intervine moartea. În podurile în care trebuie să se ia măsuri împotriva acestora,se utilizeaza insecticide fumigene.

Dezinsectia impotriva capuselor

Controlul capuselor trebuie sa fie asociat,adesea,cu cautarea cuiburilor de la care provine infestarea,iar combaterea acestora se face actionand atat asupra pasunilor in care se gasesc acestea cat si direct asupra animalului parazitat.Insecticidele folosite contin formule cu actiune reziduala ,pe baza de deltametrin,cipermetrin,clorpirifos. Pentru mediile speciale pot fi introduce formule adecvate in forma de pulbere uscata. Tratamentul câinilor infectati ar trebui să fie lăsat in atentia medicilor veterinari.

Dezinfectie
Dezinfectie

Oferim tratamente profesionale de dezinfectie, prevenind formarea de tulpini biologice rezistente si mentinand un nivel scazut de incarcatura...

Deratizare
Deratizare

Furnizam tratamente profesionale pentru controlul rozătoarelor pentru a proteja casa si industria de atacul şoarecilor, şobolanilor şi a altor...