Impactul asupra activităților umane

Impactul asupra activităților umane

Impactul asupra activitatilor umane

Dezinfectarea are scopul de a distruge dezvoltarea de microbi, a poluării locale şi de a limita atmosfera de elemente nocive sau paraziti, inclusiv viruşi, mucegaiuri, drojdii,bacterii,protozoare, etc. Interioarele şi obiectele cu un grad mai mare de umiditate (bai, bucatarii, toalete, chiuvete, prosoape sau prosoape de bucătărie) sunt, de obicei, contaminate cu bacterii si microbi cu care ne aflăm în contact de zi cu zi.
Scopul acesteia este dublu.

Daca au existat episoade de boli infectioase usor de transmis,dezinfectatea mediului in care se afla pacientul este importanta pentru a preveni aparitia unei epidemii.
Este evidenta valoarea acestei practici pentru a proteja populaţia de boli contagioase. Dezinfectarea poate avea o valoare profilactică împotriva unui singur individ.

Curăţare a unei rani cu un dezinfectant previne creşterea şi virulenţa cu privire la orice agent patogen care a pătruns in tegument. Dezinfectarea mediului nu este singurul mijloc de prevenire a răspândirii bolilor infecţioase: la fel de important este izolarea celor bolnavi . În plus,medical este cel care are rolul de a explica oamenilor care trăiesc cu pacientul care sunt mijloacele de prevenire a infecţiei . Autorităţile din domeniul sănătăţii raportează toate cazurile de boli infecţioase şi contagioase (inclusiv ” gripa), astfel încât pot fi luate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii.

Dezinfectarea este un mijloc eficient pentru a reduce cantitatea de microorganisme (bacterii, virusuri, ciuperci, mucegaiuri, protozoare), de cel puţin o sută de mii de ori, prin uciderea, inactivarea sau ridicare, pentru a if scutite de orice sursă de mediu de infecţie tratate.
Interioarele şi obiectele cu un grad mai mare de umiditate (bai, bucatarii, toalete, chiuvete, prosoape sau prosoape de bucătărie) sunt, de obicei, contaminate cu bacterii si microbi cu care ne aflăm în contact de zi cu zi.

Sistemul nostru imunitar este totuşi în măsură să ne apere în mod adecvat pe noi înşine. Deci, in mod normal trebuie să urmam un nivel adecvat de igienă, care este obţinut prin eliminarea focarelor de germeni.

În aceste cazuri, putem reduce încărcătura microbiană a toaletelor şi a mobilierului prin folosirea unei soluţii specifice de dezinfectant (hipoclorit de sodiu, săruri cuaternare de amoniu, substante enzimatice).

Dezinfecţie devine necesară si după îndepărtarea de rozătoare moarte, păsări sau alte animale, după contaminarea mediului de insecte şi după curăţarea zonelor sensibile de materiale organice.

Importanta este, de asemenea, salubrizarea şi dezinfecţiea conductelor de ventilaţie sau a sistemelor de instalaţii sanitare pentru a preveni riscul de pneumonie bacteriana care devine destul de frecventa.
O reducere drastică a mediului microbien (distrugerea completă nu este, de fapt posibila) poate fi necesara atunci când sunt oameni deosebit de sensibili la riscul de infecţie.

Dezinsectie
Dezinsectie

Oferim tratamente profesionale de control a daunătorilor: gandaci, furnici, viespi, muste, molii, purici, căpuse, păduchi şi alte artropode.

Deratizare
Deratizare

Furnizam tratamente profesionale pentru controlul rozătoarelor pentru a proteja casa si industria de atacul şoarecilor, şobolanilor şi a altor...